Колеги имам следния проблем с температурата на Alfa Romeo 156 1.8 twin spark колата си загрява но не може да поддържа 90 градуса а само стига до 90 градуса и изстива на 70 след което пак загрява и така се повтаря постоянно смених термостата съща работа ако някой е имал такъв проблем да даде съвет благодаря предварително
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с температурата 156ца ??
Collapse
X
-
Мисля, че е нормално при тези температури. Пускаш ли я по инерция? Може и просто като отвори напълно термостата да изстива докато го затвори напълно и пак така. На какви интервали пада температурата?
Ти поне си бензин, при мен от 20-25 минутно пътуване колата едва вдигна 60-65 градуса за последните 5-10 минути.sigpic
-
Датчика на термостата може да се ебава,смени го и виж дали има промяна
Comment
-
Първоначално публикувано от Petko_911 Покажи съобщениеКолеги имам следния проблем с температурата на Alfa Romeo 156 1.8 twin spark колата си загрява но не може да поддържа 90 градуса а само стига до 90 градуса и изстива на 70 след което пак загрява и така се повтаря постоянно смених термостата съща работа ако някой е имал такъв проблем да даде съвет благодаря предварителноAlfa Romeo - 156 - 1999 - 1.8 16V Twin Spark
Comment
-
Първоначално публикувано от aleck Покажи съобщениеИ моята сега е така. Много е студено и много бързо охлажда и пада температурата...Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Абе щом изобщо вдига над 70 градуса в тоя студ - всичко е наред.
Ако беше скапан термостат щеше да си седи забит в най ляво и забрави за парно...
То и на дизела днес ми се колебаеше между 80 и 90 градуса (по табло).
А реално - еди господ знае...
Гледал съм я моята с ФЕС - ми стрелката е доста нелогична спрямо живите данни - един път мръдне много, друг път малко... Важното е да загрява горе долу, и да йе прегряваAlfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
И други ме посъветваха че е от студа но и лятото правеше така което за мен не е нормално питах тук там те викат въздух в системата четох че има пробка за обезвъждушаване на радиатора отвих е тръгна антифриз и са насочвам към датчика ще го сменя и ще видя дали е от него благодаря за съветитеLast edited by Petko_911; d.m.y г., 01:36.
Comment
-
Това вече е дискотирано много пъти четата преди 90 отговаря на 80 градуса не на 70 дачтика е чувствителен повечко. Колега трябваше да смениш датчика преди термостата а и това че стрелката пада рязко нормално така си работят тези термостати и датчици. Като смениш датчика най верочтно пак ще пада но няма да стига до чертичката а малко преди нея156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Ами като си купувате термостат и то оригинален нормално да седи на ниски градуси, ако ще и -40 да е пак на 90 си стоипросто оригиналния ви е 78 започва да отваря на 82 градуса е напълно отворил, купете си 88 градосув и сте готови
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеАми като си купувате термостат и то оригинален нормално да седи на ниски градуси, ако ще и -40 да е пак на 90 си стоипросто оригиналния ви е 78 започва да отваря на 82 градуса е напълно отворил, купете си 88 градосув и сте готови
Comment
Comment